SAKER ATT GÖRA UNDER CORONA

1. Fysisk aktivitet. I dagens samhälle sitter vi väldigt mycket och fysisk aktvitet är bra för vår fysiska och mentala hälsa, speciellt nu under coronatider. Det finns mycket man kan göra hemma och även utomhus (bara man håller avstånd till andra). Hemmaträning har återigen blivit populärt på sociala medier och det finns massor med inspiration på övningar på YouTube och Instagram. En annan sak man kan göra i sitt hem är yoga. Man kan återigen söka upp en video om det på YouTube och göra det som instruktören visar. Internet är underbart eller hur? Om man är sugen på att gå ut kan man ta en promenad, en löptur eller tex springa i trappor MEN se till att hålla avstånd till andra människor!!

2. Mental aktivitet. Precis som med fysisk träning finns det också många mentala aktiviteter man kan göra. Några exempel på sådana aktiviteter är att: läsa en bok, lyssna på musik/podcast, rita, måla, skriva, lösa korsord eller göra någon DIY projekt. Om ni är sugna på DIY finns det massa inspiration på Pinterest och Youtube.

3. Skriva tacksamhetsdagbok. Jag har tidigare skrivit ett helt inlägg om varför man borde skriva en tacksamhetsdagbok, så kommer inte gå in på några detaljer här. Kan bara kort sammafatta att man uppskattar mer saker i sitt liv (som man kanske tar för givet) genom att skriva ner. Det kan vara väldigt fint och nyttigt att sätta sig ner för att reflektera över vad man har.

4. Digital detox. Personligen tycker jag att det är skönt att lägga ifrån sig mobilen ibland, speciellt nu när man bara sitter och scrollar igenom sin Instagram 100 gånger om dagen (okej kanske bara jag...). Man behöver inte vara uppkopplad jämt även fast man typ förväntar sig vara det i dagens samhälle. Nu säger jag inte att ni ska radera alla era sociala medier och återgå till knappmobiler, absolut inte. Jag menar bara att det kan vara skönt att sätta upp en tid då man är mobilfri. Jag försöker till exempel att inte använda mobilen så mycket på söndagar och vill sluta använda mobilen minst 1 timme innan jag lägger mig. Man kan istället ägna sig åt några av aktiviteter jag tipsade om i punkt 2.

Gillar

Kommentarer

Elin,
Vilket mysigt inlägg med bra tips! Hoppas att du mår fint under omständigheterna. KRAMAR <3
devote.se/elinelmersson
celinelundqvists
celinelundqvists,
Digital detox borde jag verkligen ge mig på haha!
nouw.com/celinelundqvists