THE HAPPINESS PLANNER

Som jag redan nämnde i mitt föregående inlägg fick jag en Happiness Planner i julklapp av min mamma. Några av er var intresserade i att höra mer om vad det är och hur den fungerar, vilket jag kommer att förklara i detta inlägg. En Happiness Planner är en dagbok/kalender som ska hjälpa en att leva ett mer organiserat och lyckligt liv. Fokuset här ligger på tacksamhet, positivt tänkande, mindfullness och personlig utveckling.

De första sidorna i Happiness Planners går ut på att lära känna dig själv bättre, förstå hur ditt drömliv ser ut och vilka mål du har under året. Man börjar först med att besvara olika frågor, sätta upp målen för året samt reflektera över sitt nuvarande liv. Några av frågorna som man besvarar på de första sidorna är:

- Vad gör dig lycklig/olycklig?

- Vad vill du bli bättre på under 2020?

- Vilka människor är du tacksam för i ditt liv och varför?

-Vad har du för drömmar?

Den kalendern som jag köpte har inga datum, vilket jag tycker är skönt. Poängen är att om man till exempel missar en vecka, kan man bara fortsätta skriva där inne eftersom att man ändå skriver in datumen själv. Det är perfekt för mig då jag ibland kan glömma använda min kalender och det blir bara ett tomt, fult hål där (vilket gör mig mer omotiverad att fortsätta).

Boken är uppdelad i 52 veckor där man börjar varje vecka med att sätta upp veckans mål och to-do list. Man skriver sedan ner sitt schema och vilka planer man har under veckan, precis om i en vanlig kalender. I slutet av veckan av det dags för reflektion: vad som kändes bra/dåligt, vilket humör man hade under veckan, veckans höjdpunkter osv.

Happiness Plannern kommer i en box där man får med lite extra saker. Först och främst får man en fin penna i rose guld (inte den på bilden), en fin tygpåse där man kan förvara boken så den håller sig ren, några kort med motiverande citat och några extra sidor att skriva på. Trots att man beställer från utlandet är frakten ganska snabb, jag tror att vi fick hem den på en vecka och då hade mamma ändå lagt beställningen en vecka innan jul!

Nackdelen är ju såklart att plannern är lite dyrare än en vanlig kalender (ca. 500 kr), men samtidigt är det väldigt motiverande och kul att använda (enligt mig). Jag tycker att det är kul med planering, målsättning och personlig utveckling, vilket gör plannern helt perfekt för mig. Det finns också olika versioner av den på hemsidan i olika prisklasser och färger, ni kan klicka på länken om ni är intresserade <3 (LÄNK).

Gillar

Kommentarer

erikarobertsson
erikarobertsson,
Så himla fin! Och kul med en almanacka som inte är som alla andra 😊
nouw.com/erikarobertsson
charlottahagg
charlottahagg,
Vilken rolig bok!! Smart upplägg 😃
nouw.com/charlottahagg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229