VEGANSKA HAVRE & BANANKAKOR

Godkväll finaste ni!

Hur mår ni? Själv mår jag faktiskt jättebra. Vädret här i Stockholm har varit underbart idag - blå himmel och sol! Jag passade såklart på och gick ut på en promenad en sväng och hann även med ett besök på gymmet. Annars försöker jag att hålla mig hemma och undvika folkmassorna så gott jag kan. Vill verkligen Inte bli smittad med COVID-19 då jag ganska nyligen har varit sjuk i 5 veckor och hostat - tycker att det räcker så faktiskt. Svårt att undvika folket helt dock, eftersom att jag måste ta tunnelbanan till jobbet varje morgon, men jag märker hur det blir mindre och mindre folk ute för varje dag som går.

Idag bakade jag lite kakor, för vad gör man annars hemma medans man försöker undvika en virus? Kakorna som jag bakade idag är helt veganska och är gjorda på havregryn. Väldigt lätta att göra och det behövs inte många ingredienser heller. Scrolla ner för att se receptet :)

RECEPT:

Det enda du behöver för att göra kakorna är följande ingredienser.

• 200 gram banan
• 2 dl havregryn
• Vaniljpulver & kanel
• En nypa salt
• 2-3 rutor mörk choklad (veganisk om man vill)

Som sagt är det superenkelt att göra dessa! Börja med att mosa bananen i en skål, blanda ihop det med havregryn, vaniljpulver och kanel. Tillsätt en nypa salt. Dela chokladen i små bitar och blanda allt tillsammans. Sätt ugnen på 175 grader och grädda i mitten av ugnen i cirka 8-9 minuter. Om ni vill kan ni göra bollar av smeten eller egentligen vilken form som helst, det behöver inte vara just platta kakor. Hoppas att ni tycker om de! <3

Gillar

Kommentarer

karolineee
karolineee,
Men oj , det måste jag prova! Så mums😍
nouw.com/karolineee
linndossing
linndossing,
Mums mums mums så gott det såg ut! Kram
nouw.com/linndossing
IP: 82.99.3.229